Death - Spiritual Healing. Strona: 1

Death - Spiritual Healing Dodano: 2009-03-01 20:46

Zupełnie się nie zgadzam z recenzją. "Spiritual Healing" była płyta cholernie świerzą i nowatorską w okresie kiedy wyszła i napewno nie określił bym jej jako "Leprosy" z lepszymi solówkami. Same struktury utworów stoją na o wiele wyższym poziomie niż poprzednia płyta, i całe żesze kapel death metalowych które wtedy nagrywały. Jesli nie ma na niej tzw. klasyków, to czym są w takim razie utwory "Alterning The Future" czy tytułowy? Spiritual jest idealnym pomostem między starym old schoolowym Deathem a tym bardziej jazzowym. osobiscie stawiam tę płytę w prywatnym rankingu na drugim miejscu, zaraz po "Indyvidual..." z którym czas obszedł się trochę łagodniej. I tu nasuwa mi się refleksja, że bardzo ważne jest kiedy słuchamy danej płyty, gdybym poznawał dyskografie Death w niechronologicznej kolejności prawdopodobnie każda płyta budziła by teraz u mnie inne emocje. Dzięki temu, że "Spirituala" poznałem niedługo po tym jak wyszedł, za każdym jego odsłuchem towarzyszą mi podobne odczucia gdy byłem dzieciakiem i ta muza robiła na mnie kurewskie wrażenie... i nadal robi :-)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło